Динаміка цін на новобудови в передмісті Києва за останні півроку

25.01.2021

Розповідаємо, як за останні півроку змінилася динаміка цін на квадратний метр в новобудовах передмістя Києва – у містах і селищах Київської області, на нерухомість в яких – найбільший попит.

Софіївська Борщагівка. Розростається з кожним роком все сильніше. Зручний з точки зору розташування населений пункт, звідки однаково швидко дістатися до Теремків і Академмістечка, а Київ розташований в декількох сотнях метрів. За півроку середня ціна за «квадрат» збільшилася несуттєво – з 15043 грн/м2 до 15096 грн/м2.

Петропавлівська Борщагівка. Володіє схожими характеристиками і перевагами з Софієвською Борщагівкою. Головна відмінність – розташування. До метро «Житомирська» можна доїхати хвилин за шість. Ціни тут зросли істотніше – з 18248 грн/м2 до 19563 грн/м2.

Ірпінь. Славиться знаменитими сосновими лісами, кількість яких, на жаль, зменшується пропорційно до нових новобудов. Завдяки наявності залізниці звідси можна швидко дістатися до Києва, минаючи затори на дорогах. Вартість житла в новобудовах змінилася незначно – з 14815 грн/м2 до 14877 грн/м2.

Вишневе. Компактне місто з потрібною інфраструктурою, де все під рукою. Завдяки такій «фішці» стало дуже популярним. І тут є залізнична станція. Легко дістатися до Окружної дороги або Києва і за допомогою авто, громадського транспорту. Вартість «квадрата» змінилася з 15043 грн/м2 до 15097 грн/м2.

Вишгород. Славиться рекреативними зонами, наприклад, лижною трасою, і розташуванням біля Київського моря. Тут багато доступного житла, а дорога до Києва відносно несильно «страждає» від заторів. Але, як показало дослідження, тут спостерігається найбільший стрибок цін за півроку – з 15680 грн / м2 до 17106 грн / м2.

Бровари. Велике місто з усім необхідним для життя, зокрема знаменитий «Термінал». Завдяки розташуванню, максимально підходить тим, хто часто їздить (скажімо, на роботу) в Дніпровський або Деснянський райони столиці. Динаміка цін склав 209 грн/м2 – з 14800 грн/м2 до 15009 грн/м2.

Як бачимо, динаміка цін на новобудови в передмісті Києва за останні півроку різна: в декількох населених пунктах вона залишилася практично на тому ж рівні, а в інших – виросла істотно. Але тенденція показує, що ціни ростуть. Це відповідає загальному тренду на ринку нерухомості України.