Чим цікаві здані новобудови на околиці Львова

18.09.2019

Найбільше Львів відомий завдяки історичному центру, куди щороку приїжджають тисячі туристів. Однак житло там дороге. Є низка причин, які роблять здані новобудови Львова, що розташовані саме на околиці міста, цікавішими для тих, хто шукає собі житло.

Краще транспортне сполучення

Центр міста – живописні вулички з кількасотлітньою історією. Але вони не пристосовані для сучасного транспорту, що робить їх незручними як для авто, так і для маршрутних автобусів.

Околиці міста були збудовані відносно недавно, їхня інфраструктура не лише розвивається, а й з самого початку була спланована для сучасних умов міського життя. На широких дорогах тут, на відміну від центру міста, затори трапляються досить рідко. Крім того, транспорт ходить швидше і регулярніше.

Особливо слід звернути увагу на те, що в інфраструктуру зданих новобудов Львова від якісних забудовників входить підземний паркінг та автостоянка.

Близькість до природи

Хоча і в центрі Львова є парки та сквери, на вимощених бруківкою вуличках дерева все ж рідкість. А от околиці міста тонуть у зелені.

Прогулянки на природі – це природний антидепресант, ліки від перевтоми та стресу, в якому живе сучасна людина. Тож можливість вийти до лісу на прогулянку, влаштувати там пікнік або вирушити на ставок є дуже корисною.

Питання вартості

Вартість одного квадратного метра у Львові коливається в районі 900–950 доларів. Це середній показник, що від району міста. Наприклад, у Галицькому районі, який знаходиться в центрі, вартість одного метра сягає 1100 доларів. А на околицях міста вартість одного метра квадратного значно нижча.

Водночас інфраструктура на околицях Львова розвивається. Відкриваються нові школи, дитячі садки, супермаркети і торгівельно-розважальні комплекси. Немало тут офісів і представництв компаній. Тому така різниця зумовлена не рівнем життя, а статусністю центру. Та яким би фешенебельним він не був, рівень комфорту у зданих новобудовах Львова на кілька рівнів перевищує зручність життя у старовинних будинках центру. І йдеться не лише про сучасне планування і просторі кімнати. Переваги є й на більш глибокому рівні: якісні матеріали, ефективна система опалення, екологічні матеріали.