Купити квартиру в будинку, що будується чи на вторинному ринку: що вибрати?

14.12.2018

Різниця між купівлею вторинного житла і новобудовою — колосальна. Давайте розберемося, що краще придбати.

Реальна нерухомість або інвестиція в майбутнє?

Існують різні цілі придбання житла — для проживання, для здачі в оренду, а також для збереження коштів в якості інвестицій у нерухоме майно. Для тих покупців, які хочуть заселитися відразу ж після покупки, підійде варіант з придбанням квартири на вторинному ринку або квартири з ремонтом від забудовника. А для тих, хто хоче вигідно інвестувати, слід розглянути варіанти в будинку, що споруджується.

Цінова політика теж відрізняється. Купівля квартири в будинку, який ще будується, може на 10–20% бути дешевше від аналогічного придбання вторинного житла. Приємним бонусом від забудовника є можливість поетапної оплати житлової площі. Будівельні компанії часто пропонують зробити покупку у розстрочку, в той час як за готове житло доведеться заплатити всю суму одночасно і одним платежем.

Площа квартири і район

Вартість житла в першу чергу залежить від її площі та району. Все елементарно просто, чим більша квартира, чим ближче вона до центру і елітних районів, тим вона дорожча. Ціноутворення квадратного метра залежить не тільки від собівартості будівництва, тобто витрат на придбання земельної ділянки, різних будівельно–монтажних робіт, а й від стадії будівництва, а також класу житла.

Якщо ви плануєте максимально заощадити, то рекомендуємо вам вкладати кошти в новобудову саме на початковому етапі, так би мовити на стадії «котловану». Всім відомий факт — квартири в будинку, який в найближчий час буде зданий в експлуатацію — дорожчі.

Цінова політика

Ціноутворення на квартири в будинку, що споруджується і на вторинному ринку кардинально відрізняються. Головною метою для продавця вторинного житла є «дочекатися і заарканити» свого покупця, який готовий максимально заплатити за дану житлову площу.

У новобудові все по–іншому.

Гарне ставлення забудовника до майбутнього інвестора полягає в тому, що співробітники будівельної компанії роблять все можливе, щоб придбання житла у фінансовому плані було максимально комфортним для покупця. Існують різні варіанти розстрочок. А забудовник, у свою чергу, зацікавлений максимально швидко реалізувати будівництво.

Куди ж вкладати?

Покупка квартири в будинку, що споруджується безсумнівно, вигідне рішення. Тут все нове, сучасне і якісне. Однак крім планування квартири, слід звернути увагу і на прибудинкову територію, поцікавитися, що планується у комплексі. Адже не кожен забудовник піклується про своїх інвесторів, продумує інфраструктуру ЖК і озеленення території.

Вибирайте тільки найкраще і живіть з комфортом!

13994