Ризики при купівлі квартири в новобудові: як не помилитися з інвестиціями?

22.12.2018

Одна з можливостей інвестування — придбання квартири в новобудові. Незалежно від мети покупки (житлова або комерційна нерухомість), у інвестора можуть виникнути певні побоювання в правильності свого вибору.

Давайте розберемося, які існують ризики при покупці квартири в новобудові і на що слід звернути увагу, щоб не прогадати з капіталовкладенням.

Що для інвестора може піти не так, при купівлі нерухомості?

  1. Небезпека вибору ненадійного забудовника, який заморозить будівництво.
  2. Безпідставна відстрочка терміну здачі об’єкта.
  3. Відсутність у будівельній компанії прав на землю.
  4. Значні технологічні порушення при зведенні будинку, які можуть призвести до проблем в майбутньому.
  5. Відсутність необхідних дозволів на проведення електрики, підключення води та каналізації.

Вище перераховані проблеми, які можуть виникнути при покупці нерухомості. Однак, на українському ринку є багато забудовників, які якісно спороджують будинки і з ними не виникає ніяких труднощів.

Для того, щоб зменшити свої ризики в процесі придбання квартири в новобудові, необхідно заздалегідь поцікавитися репутацією забудовника, історією зданих в експлуатацію об’єктів.

ЖК "Щасливий"Софіївська Борщагівка

З чого розпочати вивчення ринку, перед тим як купувати квартиру?

  1. Для початку потрібно визначитися з районом. Багато інвесторів розглядають варіанти придбання житла з прив’язкою до роботи, школи. Деякі віддають перевагу життю в передмісті, адже ціни на нерухомість там значно нижче, а якість житла — на висоті.
  2. В одному районі, як правило, ведуть будівництво кілька забудовників. Потрібно відвідати кожен житловий комплекс, подивитися архітектуру, облаштування прибудинкової території та інфраструктуру в цілому. Відразу ж можна ознайомитися і з плануваннями квартир.
  3. У відділах продажів завжди є кваліфіковані менеджери, які дадуть відповіді на всі запитання клієнтів. Важливо не соромитися їх задавати.
  4. Величезне значення мають відгуки людей, які вже живуть у комплексі. Вони можуть розповісти всі позитивні та негативні моменти проживання в ЖК.
Дитячий майданчик

Придбання квартири в будинку, що ще будується, безсумнівно, вигідне рішення. Ціни за квадратний метр житлової площі в ньому значно нижчі, ніж в уже спородженому. Для того, щоб уникнути ризиків при купівлі квартири в новобудові, найкраще обирати того забудовника, у якого вже є готові об’єкти або житлові комплекси. Це дає певну гарантію того, що будинок буде добудований.

Варто також враховувати, наскільки довго компанія працює на ринку нерухомості, скільки в її біографії зданих об’єктів. Окремо слід перевірити наявність гарних відгуків від жителів вже побудованого комплексу, того ж забудовника. Тільки високопрофесійні, надійні будівельні компанії дозволяють своїм майбутнім інвесторам стежити за ходом будівництва, не виходячи з дому. Для цього на сайті забудовника регулярно оновлюється інформація про обсяги виконання робіт.

13724