Вартість двокімнатної квартири в Києві шокує вас? Дізнайтеся, що реально впливає на ціну

23.10.2018

Минулого разу ми поговорили з вами про кращі новобудови Києва та області, розібралися в різних класових сегментах та характеристиках таких квартир. А значить, тепер ви будете знати як вибрати житло від економ до еліт-класу.

У цій статті давайте розглянемо більш детально що впливає на вартість двокімнатної квартири в Києві й області, а також як її визначають забудовники.

Чому двокімнатна квартира?

Для початку потрібно розуміти, що покупка двокімнатної квартири — це придбання серйозне, з баченням на майбутнє. Якщо однокімнатні апартаменти призначені скоріше для людей у ​​вільному статусі, студентів або молодої сімейної пари, то двокімнатна квартира — кращий варіант й інвестиція, коли ваша сім'я росте або така перспектива у найближчих планах.


Дізнайтеся, що реально впливає на ціну

Що впливає на вартість квартири?

Що цікаво, основні критерії залишаються стабільними практично для будь-якого сегменту житлової нерухомості. Сюди відносяться наступні критерії:

1. Розглядаєте ви первинний або вторинний ринок житла. Якщо це первинний ринок, на вартість впливають:

  • Якість будівництва: технологія (блокова, панельна, цегляна, монолітно-каркасна і т.д.), матеріал для стін (силікатна цегла, керамоблок, червона цегла), матеріал для утеплення (пінопласт, мінеральна вата), тип фасаду (штукатурка під фарбування, навісний або вентильований фасад), екологічні й дорожчі матеріали для внутрішньої обробки або ж більш дешеві;
  • Стадія готовності житлового комплексу і конкретного будинку зокрема. Напевно, ви вже знаєте, що чим раніше ви починаєте інвестувати, тим більшою виходить ваша особиста економія на квадратному метрі. У готовому будинку і ЖК вартість житла буде вищою;
  • Положення квартири в будинку. У деяких забудовників є така політика. Квартири на середніх поверхах будинку багато хто вважає кращими, тому тут ціна на них буде вищою, а, наприклад, на останньому і перших поверхах може буди трохи меншою;
  • Локація — Київ або передмістя: наскільки ваш будинок зручно розташований, чи є можливість швидко дістатися до метро і центру, чи є поруч магазини, дитячі навчальні заклади та інше.

2. Якщо це вторинний ринок, тут на вартість впливають такі чинники:

  • Загальний стан та вік будинку, стан його комунікацій, справність ліфтів, наявність сервісу;
  • Стан квартири, санвузла, наявність лічильників і ремонту в кімнатах;
  • Розташування також грає тут велику, а іноді й вирішальну роль.

Як бачимо, питання локації збігається для обох варіантів купівлі житла. Втім, якщо вартість двокімнатної квартири в Києві здається вам непідйомною, не варто здаватися і ставити крапку на бажанні мати свій простір. Альтернативою може стати житло в ближньому передмісті Києва. Це і значна різниця в ціні квадратного метра і умови, які зараз не поступаються в інфраструктурі центральним районам міста.

Звичайно, як і гарна машина, гарна квартира не може бути зовсім дешевою. Однак, це те вкладення, яке повинно окупитися вам легким і комфортним життям протягом багатьох і багатьох років. А тому обирайте з перспективою! І якщо знадобитися консультація з наявності, планувань і вартості двокімнатної квартири в Софіївській або Петропавлівській Борщагівці, будемо раді вам допомогти.


Дізнайтеся, що реально впливає на ціну