Що таке новобудова бізнес-класу?

20.11.2020

Купуючи квартиру, ми завжди біля назви житлового комплексу побачимо обов'язковий елемент – клас ЖК. Сьогодні найбільшою популярністю користуються об'єкти класів «комфорт» і «бізнес». Розберемо докладніше, що таке новобудова бізнес-класу.

Переважно виділяють чотири групи житлової нерухомості: економ, комфорт, бізнес, преміум (еліт). Відзначимо, що подібних класифікацій багато, у всіх є елементи, які відрізняються. Спробуємо виділити ті моменти, характерні для більшості з цих описів.

Бізнес-клас характеризується використанням сучасних методів і матеріалів зведення будинків – монолітно-каркасна технологія будівництва, зовнішні стіни з керамоблока, наявність навісного, вентильованого фасаду і т.д. Сукупність цих факторів дозволяє швидко зводити будинки, є запорукою відмінної тепло- і звукоізоляції, екологічності та міцності споруд. Житлові комплекси бізнес-класу виглядають також не тільки якісно, але і красиво завдяки реалізації індивідуальних архітектурних проєктів.

Аналізований клас будинків має грамотне планування поверхів і квартир. Розповімо про основні «фішки»: до 8 квартир на поверсі; чорновий або чистовий ремонт (також опціонально можлива наявність готових квартир «під ключ»); необхідні комунікації заведені в квартиру; наявність двох санвузлів у квартирах з двома кімнатами і більше; високі стелі; наявність дворівневих квартир на останніх поверхах; фасадні ніші для кондиціонерів.

Відповідати рівню будинку або житлового комплексу повинна внутрішня і прилегла інфраструктура. Прибудинкова територія житлового проекту – закритого типу, з охороною, відеоспостереженням, з консьєрж-сервісом в холі. Обов'язкова наявність основного паркінгу (бажано – підземного) і гостьового, спортивного та дитячого майданчиків, облагородженої території (з ландшафтним дизайном). Об'єкти комерційної та соціальної інфраструктури знаходяться в пішій доступності від ЖК. Найчастіше вони присутні і на території самого житлового комплексу (супермаркети, кафе, дитячі садки і т.д.).

Що такого особливого в новобудові бізнес-класу? Це якість, що не поступається преміум-житлу, але за ціною цей клас ближче до комфорт-класу. Тому квартири в житлових комплексах бізнес-класу користуються заслуженою популярністю.